Tweede editie Lavans Halve van Helmond groot succes

Op zondag 10 april vond de tweede editie van de Lavans Halve van Helmond plaats. Dit hardloop- en wandelevenement trok ruim 1040 deelnemers uit binnen- en buitenland. In de Veste in Brandevoort werden dit weekend fantastische sportieve prestaties neergezet.

Mooie prestaties op de halve marathon
Met prachtig weer, enthousiast publiek en muzikale ondersteuning waren alle ingrediënten aanwezig om mooie tijden te lopen. Burgemeester Elly Blanksma loste het startschot van de halve marathon. De snelste tijd bij de mannen werd gelopen door Michael Beuwer in 1:10:16, bij de vrouwen kwam Barbara Saat in 1:28:42 als eerste over de finish. Overige uitslagen zijn te vinden op https://www.halvevanhelmond.nl/informatie/uitslagen/

Internationaal deelnemersveld van alle leeftijden
In totaal gingen ruim 670 hardlopers, 250 kinderen en 120 wandelaars enthousiast van start afgelopen weekend. Het deelnemersveld was internationaal met deelnemers uit Nederland, België, en Polen. Bovendien bleek het écht een evenement voor alle leeftijden; de jongste deelnemer was 5 jaar en de oudste 87 jaar. Enthousiast publiek waaronder burgemeester Elly Blanksma en wethouder Harrie van Dijk moedigden de sportieve deelnemers aan.

Geweldig trots
´Wederom hebben we een fantastisch evenement neergezet´, aldus een trotse Hans Steijaert, voorzitter van de Lavans Halve van Helmond. ´In het hart van Brandevoort, wat ook een extra sfeer met zich meebracht. Geweldig om alle deelnemers te zien genieten om met elkaar een sportieve prestatie neer te zetten. Chapeau ook voor de 140 vrijwilligers die hebben meegeholpen. Bovendien dank aan sponsoren en gemeente voor hun enthousiaste ondersteuning. Eén van onze doelstellingen is om met sport voor verbinding te zorgen, volgens mij zijn we daar met zijn allen heel goed in geslaagd´.

Volgende editie 16 april 2023
De Lavans Halve van Helmond wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband tussen Lopersgroep Brandevoort en de Helmondse Atletiekclub HAC, met Lavans als hoofdsponsor. Volgend jaar vindt het evenement plaats op 16 april 2023.