Op zondag 10 april 2022 vindt de tweede editie van de Lavans Halve van Helmond plaats

Op zondag 10 april 2022 vindt de tweede editie van de Lavans Halve van Helmond plaats. Een jaarlijks terugkerend hardloop- en wandelevenement door Helmond en omgeving, met de halve marathon als centraal onderdeel.

Succesvolle 1e editie
Na een succesvolle 1e editie vorig jaar met ruim 900 deelnemers is de organisatie volop aan de slag om ook dit jaar weer een mooi evenement neer te zetten. “We hebben een prachtige start/finish locatie vanuit de Veste in het pittoreske Brandevoort”, aldus voorzitter Hans Steijaert. “Vorig jaar hebben we een mooie mix aan deelnemers gehad; jong en oud, beginnend en gevorderd, recreatieve en prestatieve lopers. Prachtig om iedereen samen te zien sporten in een gezellige Helmondse sfeer. Daar willen we dit jaar op voortborduren.”

Verschillende onderdelen
Bij de Lavans Halve van Helmond staat de halve marathon centraal. Daarnaast worden er verschillende wedstrijden georganiseerd zoals de 5 km, 10 km, kidsrun, scholierenloop, bedrijvenloop en een wandelloop, dus voor ieder wat wils. Per onderdeel zijn er mooie prijzen te winnen voor de snelste lopers. De kidsrun vindt plaats op zaterdagavond 9 april, de overige onderdelen op zondag 10 april.

Het parcours
De start en finish van het evenement vinden plaats vanuit de Veste in Brandevoort. Het hardloopparcours loopt door Brandevoort en Stiphout en is door de Atletiekunie gecertificeerd als officieel wedstrijdparcours. Voor wandelaars worden verschillende mooie routes uitgezet in de omgeving van Brandevoort.

De inschrijving is geopend
De inschrijving is geopend dus schrijf je snel in samen met je collega, vriend, vriendin, familie of individueel. De organisatie zou het fantastisch vinden om je op 9 of 10 april te kunnen begroeten. Save the date! Schrijf je snel in want de eerste 250 inschrijvingen krijgen een gratis Lavans Halve van Helmond hardloop shirt (aangeboden door hoofdsponsor Lavans). Inschrijven kan via https://www.halvevanhelmond.nl/, daar vind je ook alle informatie over het evenement.

Het evenement, waar Lavans de hoofdsponsor van is, wordt georganiseerd door een samenwerking tussen atletiekvereniging HAC en Lopersgroep Brandevoort.