De hardloopwedstrijden:

 • Halve marathon
  Tijdens de Lavans Halve van Helmond staat de halve marathon centraal. We hebben een aantrekkelijk parcours voor zowel wedstrijdlopers als recreatieve lopers. De halve marathon is 2 ronden van 10,55 km. De halve marathon is door de Atletiekunie gemeten en gecertificeerd als officieel wedstrijdparcours.
 • 10 km
  Hardloopwedstrijd over 10 km, voor wedstrijdlopers en recreanten.
 • 5 km
  Hardloopwedstrijd over 5 km, voor wedstrijdlopers en recreanten.
 • Bedrijvenloop
  Doe met jouw team of organisatie mee aan de Bedrijvenloop van de Lavans Halve van Helmond. Je kunt als bedrijf één of meerdere teams aanmelden voor de halve marathon. Lees meer
 • 5K Challenge
  Scholieren van middelbare scholen kunnen meedoen met de 5 km loop. Een leuke wedstrijd voor jongeren t/m 17 jaar, waarmee er ook nog hele vette prijzen van sponsor We-Jump te winnen zijn. Er zijn 3 leeftijdscategorieën:
  – 12 en 13 jaar
  – 14 en 15 jaar
  – 16 en 17 jaar
  Daag jezelf uit en doe mee!
 • Kidsrun
  De Kidsrun vindt plaats op Sportpark Molenven. Kinderen lopen afhankelijk van leeftijd verschillende afstanden. Lekker meedoen en sportief bezig zijn. Bij de Kidsrun krijgt iedereen een medaille! Ook zijn er van sponsor Kids Plaza super leuke prijzen te winnen. De afstanden zijn:
  – 5 en 6 jaar: 200m
  – 7 en 8 jaar: 400m
  – 9 en 10 jaar: 800m
  – 11 en 12 jaar: 1200m
  Lees meer

Afhalen startnummers

De startnummers voor alle onderdelen kunnen zaterdag 15 april tussen 13.00 uur en 17.00 uur en zondag 16 april (met uitzondering van de kidsrun) vanaf 8.00 uur worden opgehaald in wijkhuis ’t Brandpunt (Biezenlaan 29, Helmond). De startnummers voor de kidsrun liggen op zondag 16 april klaar op sportpark Molenven.

Faciliteiten

In wijkhuis ’t Brandpunt kunnen deelnemers gebruik maken van de omkleedmogelijkheid en douches in de sporthal. Er is hier tevens een bewaakt bagagedepot.