Lavans Halve van Helmond

Wandelloop
Naast de hardloopwedstrijden is er ook een wandelloop van 7 km of 15 km. Voor de wandelloop is een mooi parcours uitgezet door de bossen van Stiphout. Meer informatie over de wandelloop is hier te vinden.

Hardloopwedstrijden
Voor de hardloopwedstrijd worden rondes van 5 en 10 km uitgezet. De sportparken van beide verenigingen zijn onderdeel van het parcours

De hardloopwedstrijden:

 • Halve marathon
  Tijdens de Lavans Halve van Helmond staat de halve marathon centraal. We hebben een aantrekkelijk parcours voor zowel wedstrijdlopers als recreatieve lopers. De halve marathon is 2 ronden van 10,55 km. De halve marathon is door de Atletiekunie gemeten en gecertificeerd als officieel wedstrijdparcours.
 • 10 km
  Hardloopwedstrijd over 10 km, voor wedstrijdlopers en recreanten.
 • 5 km
  Hardloopwedstrijd over 5 km, voor wedstrijdlopers en recreanten.
 • Bedrijvenloop
  Doe met jouw team of organisatie mee aan de Bedrijvenloop van de Lavans Halve van Helmond. Je kunt als bedrijf één of meerdere teams aanmelden voor de halve marathon. Lees meer
 • Scholierenloop
  Scholieren van middelbare scholen kunnen meedoen met de 5 km loop. Een leuke wedstrijd voor jongeren t/m 17 jaar. Er zijn 3 leeftijdscategorieën:
  – 12 en 13 jaar
  – 14 en 15 jaar
  – 16 en 17 jaar
  Daag jezelf uit en doe mee!
 • Kidsrun
  De Kidsrun vindt plaats op de atletiekbaan op zaterdagavond 17 juli (ivm coronamaatregelen). Kinderen lopen afhankelijk van leeftijd verschillende afstanden. Lekker meedoen en sportief bezig zijn. De kidsrun is geen wedstrijd, iedereen krijgt een medaille! Ook zijn er van sponsor Kids Plaza super leuke prijzen te winnen, zoals een high tea en een jaarabonnement. De afstanden zijn:
  – 5 en 6 jaar: 200m
  – 7 en 8 jaar: 400m
  – 9 en 10 jaar: 800m
  – 11 en 12 jaar: 1200m
  Lees meer

Bekijk het tijdschema

Voor de wedstrijdlopen hanteren we leeftijdsgrenzen. We hebben hierbij de adviezen van de Atletiekunie op gevolgd.