Lavans Halve van Helmond gaat definitief door

De eerste editie van de Lavans Halve van Helmond gaat op zondag 18 juli definitief door. Daarmee is het één van de eerste (hard-)loopevenementen in de regio. Inschrijven voor één van de hardloop-of wandelonderdelen kan online tot uiterlijk zondag 11 juli. Na-inschrijving op de dag zelf is helaas niet mogelijk i.v.m. de coronamaatregelen.

Eindelijk de eerste editie
Het evenement van HAC en Lopersgroep Brandevoort werd meerdere keren uitgesteld vanwege corona. Nu is het eindelijk zover, de eerste editie gaat op zondag 18 juli plaatsvinden. Het wordt een groots en gezellig evenement. Tijdens het evenement is de 1,5m afstand i.v.m. corona gewaarborgd.

Verschillende onderdelen
Bij het evenement staat de halve marathon centraal. Daarnaast is er een loop van 5 km en 10 km, een bedrijvenloop, scholierenloop, kidsrun en een wandelloop. Per onderdeel zijn er mooie prijzen te winnen voor de snelste lopers. Kortom, een evenement voor jong en oud, voor wedstrijdatleten en recreatieve lopers.

Het parcours
Het evenement vindt plaats op Sportpark Molenven in Stiphout. Het hardloopparcours van de halve marathon heeft een lengte van 10,55 km en is door de Atletiekunie gecertificeerd als officieel wedstrijdparcours. Wandelaars kunnen kiezen uit een route van 7 km of 15 km.

Scholierenloop & Kidsrun
De scholierenloop is er voor jongeren van 12 t/m 17 jaar, zij lopen een afstand van 5 km. Inschrijven kan voor één van de categorieën: jongens of meisjes 12/13 jaar, 14/15 jaar en 16/17 jaar. De allerjongste sportievelingen t/m 12 jaar kunnen meedoen met de kidsrun. Om het aantal deelnemers te spreiden vindt de kidsrun plaats op zaterdagavond 17 juli op de atletiekbaan van het Sportpark Molenven.

Meer informatie en inschrijven
Meer informatie en inschrijven voor het evenement, waarvan Lavans hoofdsponsor is, is mogelijk (t/m 11 juli) via de website.