Interview met Vescom – Hoofdsponsor Kidsrun

Interview met Vescom – Hoofdsponsor Kidsrun

“De jeugd heeft de toekomst! Dus wij sponsoren de Kidsrun, om kinderen aan te moedigen te bewegen: het is leuk én gezond!”

Een interview met Philippe van Esch, CEO van VESCOM.

Kun je in het kort uitleggen wat voor bedrijf jullie zijn?
Vescom is een internationaal bedrijf met de hoofdvestiging in Deurne. We ontwikkelen, produceren en vermarkten hoogwaardige wandbekleding, meubelstoffen en gordijnen voor de projectenmarkt. Daarbij kun je denken aan hotels, zorginstellingen en kantoren. We verkopen onze producten in meer dan 100 landen.Wat is jullie motivatie om ons evenement te sponsoren? 

Wat is jullie motivatie om de Halve van Helmond te sponsoren?
Gezondheid en bewegen is belangrijk voor alle mensen, dus ook voor onze werknemers. Bovendien is het nog eens heel leuk. Enerzijds omdat je je er gewoon beter door voelt maar ook om andere mensen te leren kennen. Heel goed om daar al op jonge leeftijd mee te beginnen, vandaar de sponsoring van de kidsrun. De jeugd heeft het allemaal nog voor zich, de hele toekomst. Daar gaat het om.

Deelnemers van de Halve van Helmond hebben ieder hun eigen doel waar ze voor gaan strijden om het te halen. Wat is het doel van uw bedrijf?
Vescom wil graag als zelfstandig bedrijf mooie en functionele producten blijven ontwikkelen voor haar klanten. Daarbij horen een fatsoenlijk rendement, maar vooral goede, gemotiveerde en gezonde medewerkers die het iedere dag weer leuk vinden om voor Vescom aan de slag te gaan.

Bij de HvH staat trots zijn op je prestatie, op elkaar en op Helmond voorop. Waar zijn jullie als bedrijf trots op?
Trots dat we volgend jaar ons 50-jarig jubileum mogen vieren.

ls HvH willen we zorgen voor verbinding door samen te sporten, ieder op zijn eigen niveau. Hoe zorgt u binnen uw bedrijf voor verbinding?  
Dat is inderdaad een soort van maatwerk binnen Vescom. Er is geen “one size fits all”. De één wil graag bestendig en voorspelbaar werk, een ander wil juist graag iedere dag een nieuwe uitdaging. We hebben allerlei disciplines en nationaliteiten werken bij Vescom. Dat vraag souplesse. Wat altijd voorop staat is dat we een veilige en gezonde werkplek willen aanbieden.

Bij de HvH is duurzaamheid een belangrijk thema, wandelen en hardlopen zijn natuurlijk duurzame activiteiten. Daarnaast besteden we in de organisatie ook aandacht aan duurzaamheid. Wat voor rol heeft duurzaamheid in uw bedrijf?
Duurzaamheid is één van onze kernwaarden. We proberen producten en oplossingen aan te bieden die duurzaam zijn en bijdragen aan ecologisch bewustzijn. Zo houden we al in de ontwerpfase zeer terdege rekening met de keuze voor materialen en de wijze hoe deze het beste ingezet en verwerkt kunnen worden binnen het productieproces. We maken alleen producten met een lange levensduur die aantrekkelijk zijn voor het oog, maar tevens een oplossing aanbieden. Bijvoorbeeld op gebied van akoestiek, slijtwaardes, lichtechtheden, etc. Vescom is al sinds jaar en dag ISO 14000 gecertificeerd en we hebben onlangs nog flink geïnvesteerd in zonnepanelen in onze vestiging te Deurne.

Duurzaamheid is een kwestie van volhouden en continu openstaan voor verbeteringen. Vescom probeert iedere dag stappen vooruit te zetten.

Met de HvH willen we zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen. Heeft u initiatieven om uw personeel in beweging te krijgen?
Jazeker. Zo bieden we onze medewerkers een fitnessplan aan. Ook hebben we een fietsplan. Daarnaast sponsoren we al jarenlang de Halve Marathon van Deurne, die georganiseerd wordt door jullie collega-atletiekverening AV-LGD in Deurne. 

Doen jullie mee met de bedrijvenloop en zo ja, wat doen jullie als voorbereiding?
Dat is nog “in progress”…we gaan het zien.

Graag een korte en krachtige aanmoediging voor alle deelnemers van de HvH.
Hupsakee!

Lavans Halve van Helmond

Reacties zijn gesloten.
Copyright: Halve van Helmond