Interview met Vanderlande – Hoofdsponsor 5 km

Vanderlande was gelijk erg enthousiast om sponsor van de 5 km hardloopwedstrijd te worden, vooral omdat het bedrijf zich met een gezondheidsbeleid inzet om de medewerkers energiek en vitaal te houden.

Lees hieronder het interview met Mike Lie-A-Lien, Health Manager bij Vanderlande.

Kun je in het kort uitleggen wat voor bedrijf jullie zijn?

Vanderlande is wereldmarktleider in snelle, betrouwbare en efficiënte automatiseringstechnologie.

Met ons gezondheidsbeleid maken we het mogelijk om onze medewerkers energiek, gemotiveerd, vitaal, veerkrachtig en duurzaam inzetbaar te maken en te houden. In het Company Health Center kunnen de medewerkers gebruik maken van diverse activiteiten die zowel individueel als in groepsverband en met begeleiding of zonder begeleiding kunnen worden gedaan.

Wij vinden het super dat jullie de HvH sponsoren. Wat is jullie motivatie om ons evenement te sponsoren?

Wij zijn natuurlijk enorm trots dat wij het evenement kunnen opluisteren met onze sponsordeelname.

Belangrijker vinden wij dat wij hiermee onze maatschappelijk verantwoording inhoud geven en ons op een sportieve en energieke manier laten zien.

Deelnemers van de Halve van Helmond hebben ieder hun eigen doel waar ze voor gaan strijden om het te halen. Wat is het doel van uw bedrijf?

Wij motiveren en stimuleren onze medewerkers dat het goed is om sportieve doelen te stellen en daar samen voor te trainen. Het uiteindelijke doel is samen deel te nemen, jezelf uitdagen, grenzen verleggen en met een tevreden gevoel over de finish komen.

Bij de HvH staat trots zijn op je prestatie, op elkaar en op Helmond voorop. Waar zijn jullie als bedrijf trots op?

Het meest trots zijn wij op al onze medewerkers. De energieke uitstraling en de inzet die zij tonen. Dit maakt samen werken en sporten veel leuker en dat is de prikkel die wij elkaar geven om een mooi werk en privé balans te realiseren.

Als HvH willen we zorgen voor verbinding door samen te sporten, ieder op zijn eigen niveau: jong- oud, wedstrijdloper – recreatief, individueel of met een bedrijf/organisatie. Hoe zorgt u binnen uw bedrijf voor verbinding?

Door duurzaam te ondernemen, te ontwikkelen en te leven motiveren en stimuleren wij elkaar om samen duurzaam inzetbaar te zijn voor nu en in de toekomst. Dit zorgt ervoor dat er een wij gevoel ontstaat dat voor een goede communicatie en saamhorigheid zorgt, hetgeen ons dichterbij elkaar brengt waardoor wij elkaar beter gaan begrijpen en waarderen.

Bij de HvH is duurzaamheid een belangrijk thema, wandelen en hardlopen zijn natuurlijk duurzame activiteiten. Daarnaast besteden we in de organisatie ook veel aandacht aan duurzaamheid. Wat voor rol heeft duurzaamheid in uw bedrijf?

Wij investeren in onze werknemers om een goede balans te bieden. Werken voor Vanderlande is hetzelfde als het bedrijven van topsport. En als topsport bedreven wordt moet er ook een goede balans zijn in herstel en gezonde en verantwoorde voeding. Op tijd kunnen ontspannen door deel te nemen aan een van de vele activiteiten die het bedrijf biedt zorgt ervoor dat ook de juiste energie weer aangemaakt wordt. Als we in staat zijn dat te doen dan zullen wij fit, vitaal, in balans en vol energie na ons werkbare leven duurzaam inzetbaar zijn.

Met de HvH willen we zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen, Heeft u initiatieven om uw personeel in beweging te krijgen?

Er zijn veel activiteiten waar onze medewerkers aan mee kunnen doen. Voor een ieder is er wel een mogelijkheid om zich bij aan te sluiten. Van lunchwandelen tot aan Yoga bieden wij aan om de bewustwording van een verantwoorde leefstijl onder de aandacht te brengen.

Doen jullie mee met de bedrijvenloop en zo ja, wat doen jullie als voorbereiding?

Ondanks dat de datum voor ons niet heel gunstig is gaan wij ons inspannen met een team vertegenwoordigd te zijn. Er zijn rondom deze periode heel veel activiteiten die al gepland waren. Maar we zien het als een uitdaging in Helmond actief mee te doen.

Het gehele jaar door sporten en trainen wij met elkaar en vinden het leuk elkaar dan ook uit te dagen.

Als laatste vraag: Graag een korte en krachtige aanmoediging voor alle deelnemers van de HvH.

Wij wensen alle deelnemers heel veel sportiviteit en plezier!