Interview met evenementsponsor Lavans

Lavans, dienstverlener in bedrijfskleding en bedrijfshygiëne, is trotse partner van dit loopevenement. “Wij zijn trots om evenementsponsor te zijn van de Halve van Helmond! Het evenement is belangrijk voor de stad en we zijn er trots op dat we als Lavans ons steentje kunnen bijdragen om de Halve van Helmond op de kaart te zetten.”

Maak kennis met Lavans!
Aan het woord is algemeen directeur Tristan van der Waart van Lavans. Een familiebedrijf waarbij gemak, betrouwbaar zijn en persoonlijke benadering hoog in het vaandel staan. Lavans is niet meer weg te denken uit de Helmondse bedrijventak en is dan ook trotse evenementsponsor van de Lavans Halve van Helmond!

Kun je in het kort uitleggen wat voor een bedrijf jullie zijn?
Wij zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is in dienstverlening op het gebied van bedrijfshygiëne en bedrijfskleding. Wij zorgen ervoor dat de klant bezig kan zijn met zijn of haar core business en zorgen voor een fijne werkomgeving bij onze klanten.

Wat is jullie motivatie om de Lavans Halve van Helmond te sponsoren?
Dit jaar sponsoren wij alweer de 4e editie van de Halve van Helmond. Het evenement groeit langzaam uit tot een groots hardloopevenement in de regio Helmond. We zijn trots dat we hier nog altijd een bijdrage aan leveren. Vandaar dat we onze naam ook voor de komende vijf edities hebben gekoppeld aan de Halve van Helmond. Verder associëren wij hardlopen met plezier en iets wat fijn en leuk is. De associatie met hardlopen is dus heel positief en heeft te maken met gezondheid, sportiviteit en het beleven van plezier. Sporten is laagdrempelig, wat mooi aansluit bij Lavans als toegankelijke organisatie.

Deelnemers van de Lavans Halve van Helmond hebben ieder hun eigen doel waar ze voor gaan strijden om het te halen. Wat is het doel van jouw bedrijf?
Klanten en medewerkers een zorgeloze werkomgeving bieden. We hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid als bedrijf en het bedrijf ‘te leen’. Hiermee bedoelen we dat Lavans een familiebedrijf is wat in de toekomst gezond doorgegeven moet worden aan de volgende generatie.

Bij de Lavans Halve van Helmond staat trots zijn op je prestatie, op elkaar en op Helmond voorop. Waar zijn jullie als bedrijf trots op?
Allereerst zijn we trots om evenementsponsor te zijn van de Halve van Helmond! Het evenement is belangrijk voor de stad en we zijn er trots op dat we als Lavans ons steentje kunnen bijdragen om de Halve van Helmond op de kaart te zetten.

Intern zijn we hartstikke trots op onze medewerkers. Het zijn de medewerkers die het voor de klanten doen; zij maken het verschil. De betrokkenheid onder onze medewerkers is hoog en dat zien we overal in terug en willen we graag zo houden! Mede hierdoor wonnen we in 2022 de meest toonaangevende prijs in de wasserijbranche: de Global Best Practices Awards. Hierdoor mogen we ons, ook in 2024, nog de beste wasserij ter wereld noemen. En daar zijn we natuurlijk nog steeds heel erg trots op!

Als Lavans Halve van Helmond willen we zorgen voor verbinding door samen te sporten, ieder op zijn eigen niveau. Hoe zorg jij binnen jouw bedrijf voor verbinding?
Op verschillende vlakken zorgen wij voor verbinding binnen Lavans. Zo steken we in op het verbeteren en ontwikkelen van mensen en streven we een gemeenschappelijk doel na. Daarnaast vinden wij binnen Lavans een persoonlijke benadering superbelangrijk! We sturen iedere medewerker met de verjaardag een verjaardagskaart met persoonlijke boodschap. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich gehoord voelen en dat ze altijd binnen kunnen lopen wanneer nodig. Wanneer onze medewerkers met iets zitten, zowel werkgerelateerd als privé, kunnen ze dit aangeven. We praten veel met onze mensen en informeren regelmatig hoe we ervoor staan als bedrijf, stellen gemeenschappelijke doelen op en gaan vanuit Helmond ook regelmatig naar onze depots in een andere regio van Nederland. Tot slot hebben we een personeelsvereniging, die jaarlijks meerdere leuke activiteiten organiseert en lopen we als medewerkers regelmatig intern stage bij andere afdelingen.

Bij de Lavans Halve van Helmond is duurzaamheid een belangrijk thema. Hardlopen en wandelen zijn natuurlijk duurzame activiteiten, maar daarnaast besteden we in de organisatie ook veel aandacht aan duurzaamheid. Wat voor rol heeft duurzaamheid in jouw bedrijf?
Duurzaamheid is binnen Lavans superbelangrijk! Het is voor ons een intrinsieke motivatie en werkt door in onze langetermijnfilosofie. Omdat we een familiebedrijf zijn, is het onze taak om voor Lavans te zorgen en vervolgens weer ‘door te geven’ aan de volgende generatie. Hier komt duurzaamheid om de hoek kijken. Tegenwoordig zien we dat ‘willen we op lange termijn succesvol zijn, we na moeten gaan denken over duurzaamheid. “Ik denk dat bedrijven uiteindelijk zaken willen doen met bedrijven die toekomstgericht zijn op het gebied van duurzaamheid. We vragen ons daarom ook steeds af: Hoe zijn we zo duurzaam mogelijk bezig? We maken deze keuze vanuit onze intrinsieke motivatie en dit laten we graag zien door o.a. klanten en leveranciers aan ons te binden die bij ons passen. Zo onderscheiden we ons ook op de lange termijn”, aldus Tristan.

Met de Lavans Halve van Helmond willen we zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen. Heb jij initiatieven om jouw personeel in beweging te krijgen?
Ja! We hebben het programma ‘Lavans in Balans’ in het leven geroepen en zorgen er zo voor dat onze medewerkers letterlijk en figuurlijk lekker in hun vel zitten. Daarnaast wordt er jaarlijks een stappenchallenge georganiseerd, gaan er dagelijks werknemers in de lunchpauze een halfuurtje wandelen en werd er voor corona iedere eerste woensdag van de maand samen gesport. Werknemers krijgen een sportvergoeding per jaar en er wordt ook regelmatig meegedaan aan hardloopwedstrijden en andere sportevenementen zoals de Rhino Obstacle Run in Oirschot. Daarnaast willen we hierbij ook graag de input van medewerkers meenemen. Alle initiatieven zijn altijd welkom!

Doen jullie mee met de bedrijvenloop en zo ja, hoe bereiden jullie je optimaal voor als team?
Als evenementsponsor konden wij bij de bedrijvenloop niet achterblijven. Inmiddels hebben we al acht teams die meedoen aan de bedrijvenloop, deze teams zijn te herkennen aan onze eigen shirts.

Heb je nog een korte en krachtige aanmoediging voor alle deelnemers van de Lavans Halve van Helmond?
We hopen dat het een dag wordt met heel mooi weer en dat het naast het sportieve aspect ook een ontmoetingsplek is waar we iedereen met een lach op het gezicht tegenkomen. Tristan eindigt met: “Ik heb er zin in om veel mensen te ontmoeten!”