Interview met AAE – Hoofdsponsor 10 km

AAE B.V. wilde heel graag sponsor van de 10 km hardloopwedstrijd worden omdat het lokale karakter van de Halve van Helmond het bedrijf aansprak en ze de samenwerking tussen bedrijfsleven, recreatie en gezondheid zo mooi vonden.

Lees hieronder het interview met Joris van den Wildenberg, Marketing Employee bij AAE B.V.

Kun je in het kort uitleggen wat voor bedrijf jullie zijn?
AAE is een hightech machinebouwer uit Helmond. Binnen ons hechte familiebedrijf vervaardigen wij, met ruim 400 medewerkers, producten waarmee we continu de grenzen van de technologie opzoeken.

Wij vinden het super dat jullie de HvH sponsoren. Wat is jullie motovatie om ons evenement te sponsoren?
Onze medewerkers vormen de basis van ons succes. Het werkgeluk van onze medewerkers staat direct in verband met hun gezondheid, daarom zijn we altijd op zoek naar initiatieven zoals de Halve van Helmond die hier een bijdrage aan leveren. Daarnaast spreekt het lokale karakter van de Halve van Helmond ons ook aan, we vinden het mooi om zo de samenwerking te vinden tussen bedrijfsleven, recreatie en gezondheid.

Deelnemers van de Halve van Helmond hebben ieder hun eigen doel waar ze voor gaan strijden om het te halen. Wat is het doel van uw bedrijf?
De Halve van Helmond sluit perfect aan op ons vitaliteitsprogramma ‘Expeditie Fit’. Waarbij we als ultieme uitdaging, in 2022 met de gehele organisatie, de 1500 meter hoge Stelvio pas in Italië beklimmen. Hierbij zamelen we geld in voor geïndividualiseerd kankeronderzoek.

Bij de HvH staat trots zijn op je prestatie, op elkaar en op Helmond voorop. Waar zijn jullie als bedrijf trots op?
Wederom zijn we heel trots om deel uit te mogen maken van een lokaal georganiseerd evenement, waarbij we in het Helmondse, samen, meedoen aan een sportieve activiteit. Dit sluit perfect aan bij onze cultuurwaarden ‘Ambitious’, ‘Can-do’, ‘Human’ en ‘Together’ en daar zijn we trots op.

Als HvH willen we zorgen voor verbinding door samen te sporten, ieder op zijn eigen niveau: jong- oud, wedstrijdloper – recreatief, individueel of met een bedrijf/organisatie. Hoe zorgt u binnen uw bedrijf voor verbinding?
‘Together’ is niet voor niets één van de vier cultuurwaarden van AAE: We doen het samen, nooit alleen. We zorgen voor elkaar: één voor allen, allen voor één. Zorg dragen voor elkaar kenmerkt zich door onze transparantie en open communicatie, zowel intern als extern. We maken altijd deel uit van het grotere goed. Samen zijn we ‘proud to be part of something great’.

Bij de HvH is duurzaamheid een belangrijk thema, wandelen en hardlopen zijn natuurlijk duurzame activiteiten. Daarnaast besteden we in de organisatie ook veel aandacht aan duurzaamheid. Wat voor rol heeft duurzaamheid in uw bedrijf?
‘We move the world happily forward by providing groundbreaking high tech solutions.’ Onze medewerkers zijn gedreven door het gezamenlijke doel om de wereld een stukje mooier, slimmer en duurzamer te maken met grensverleggende technologie. Verantwoordelijkheid nemen voor onze global en local community staat hierbij centraal.

Met de HvH willen we zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen, Heeft u initiatieven om uw personeel in beweging te krijgen?
Zoals al eerder aangegeven hebben we in 2020 als onderdeel van ons vitaliteitsprogramma ‘Expeditie Fit’ gelanceerd.

Doen jullie mee met de bedrijvenloop en zo ja, wat doen jullie als voorbereiding?
Het liefst wel, maar dat hangt nog af van het aantal aanmeldingen. In het kader van Expeditie Fit worden diverse sportieve activiteiten georganiseerd. Van workshops door topatleten tot online lezingen over gezonde voeding.

Als laatste vraag: Graag een korte en krachtige aanmoediging voor alle deelnemers van de HvH.
Aan alle deelnemers van de Halve van Helmond héél veel sportplezier toegewenst en zoals we bij AAE altijd zeggen ‘Gas erop!’.