Inschrijving voor de Lavans Halve van Helmond geopend

Nu de coronamaatregelen worden versoepeld wordt de kans erg groot dat het hardloop- en wandelevenement de Lavans Halve van Helmond op zondag 18 juli door kan gaan. De organisatie is reeds begonnen met de voorbereidingen voor een coronaproof versie van het evenement. Deze week heeft de organisatie de inschrijving geopend.

Vertrouwen in eerste editie op 18 juli
“De inschrijving voor het evenement is geopend en we verwachten dat het evenement ook werkelijk door kan gaan” aldus voorzitter Hans Steijaert. “Door de aankondiging van uitgebreide versoepelingen en de oproep om evenementenvergunningen te gaan verstrekken, hebben we het vertrouwen dat we de eerste editie op zondag 18 juli kunnen realiseren”. De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan een coronaproof evenement. Door middel van toegangscontrole, looproutes en startvakken wordt de 1,5 meter afstand en de overige coronamaatregelen tijdens het evenement gegarandeerd. Deelnemers kunnen zich met een gerust hart inschrijven, mocht het evenement niet doorgaan wordt het inschrijfgeld terugbetaald.

Verschillende onderdelen
Bij het hardloop- en wandelevenement Lavans Halve van Helmond staat de halve marathon centraal. Daarnaast is er een loop van 5 km en 10 km, een bedrijvenloop, scholierenloop, kidsrun en een wandelloop. Per onderdeel zijn er mooie prijzen te winnen voor de snelste lopers. Kortom, een evenement voor jong en oud, voor wedstrijdatleten en recreatieve lopers.

Het parcours
De start en finish van het evenement vinden plaats op Sportpark Molenven in Stiphout. Het hardloopparcours heeft een lengte van 10,55 km en is door de Atletiekunie gecertificeerd als officieel wedstrijdparcours. Het parcours loopt door mooie gebieden van Helmond zowel qua natuur als architectuur. Sportpark Brandevoort is ook onderdeel van het parcours. Voor wandelaars wordt een mooie route uitgezet van ongeveer 15 km.

Kidsrun
Om het aantal deelnemers te spreiden vindt de kidsrun plaats op zaterdagavond 17 juli. Deze wedstrijd is speciaal voor basisschoolkinderen t/m 12 jaar en wordt gelopen op de atletiekbaan van het Sportpark Molenven.

Meer informatie en inschrijven
Het evenement wordt georganiseerd door een samenwerking tussen atletiekvereniging HAC en Lopersgroep Brandevoort. Inschrijven voor het evenement, waarvan Lavans hoofdsponsor is, is mogelijk via de website. Hier is ook verdere informatie te vinden over het evenement en een overzicht van alle coronamaatregelen.