OVER DE HALVE VAN HELMOND

Lavans Halve van Helmond

In 2021 vond de eerste editie van de Lavans Halve van Helmond plaats. Een jaarlijks terugkerend hardloop- en wandelevenement door Helmond en omgeving, met de halve marathon als centraal onderdeel.

De Lavans Halve van Helmond is een serieuze, prestatiegerichte wedstrijd als basis voor een laagdrempelig evenement. Iedereen kan meedoen: jong – oud, beginnend – gevorderd, recreatief – prestatief. Het gaat om samen sporten in een gezellige Helmondse sfeer! 

Achtergrond

Met de Lavans Halve van Helmond hebben Lopersgroep Brandevoort (LGB) en de Helmondse Atletiekclub (H.A.C.) samen invulling gegeven aan de ambitie om een grootschalig, succesvol en professioneel hardloop- en wandelevenement te organiseren voor Helmond en omgeving.
LGB heeft een aantal jaren het loopevenement Rondje Brandevoort georganiseerd en wilde dit verder uitbreiden. H.A.C. was mede-organisator van de Nightrun en zag het als gemis dat er geen grootschalig sportief evenement in Helmond is op dit gebied. Samen hebben de verenigingen daarom de stichting “Halve van Helmond” opgericht.

Organisatie

De Lavans Halve van Helmond wordt georganiseerd door:

Helmondse Atletiekclub (H.A.C.)
Molenven 3
5708 DW Helmond
hac-helmond.nl

Lopersgroep Brandevoort (LGB)
Sportpark Brandevoort 1
5706 KG Helmond
lopersgroepbrandevoort.nl

Contact

Heb je een vraag? Stuur een mail naar info@halvevanhelmond.nl

Voor specifieke vragen:
Sponsoring: sponsoring@halvevanhelmond.nl
Marketing & PR: pr@halvevanhelmond.nl