Halve van Helmond wordt verplaatst

De Halve van Helmond wordt uitgesteld vanwege het coronavirus. Het nieuwe Helmondse hardloop- en wandelevenement stond gepland op 19 april. Met de maatregelen die nu van kracht zijn i.v.m. het coronavirus acht de organisatie het niet haalbaar om het evenement op die datum plaats te laten vinden.

Nieuwe datum nog in afwachting
De nieuwe datum van de Halve van Helmond is ingediend, maar kan nog niet worden gecommuniceerd, omdat de gemeente wacht met het geven van een vergunning totdat de Rijksoverheid weer evenementen toestaat. 

De ambitie blijft groot
“We hebben er met twee verenigingen in een paar maanden tijd voor gezorgd dat Helmond er een mooi, nieuw sportevenement bij heeft. Het enthousiasme bij de vrijwilligers, sponsoren, bedrijven en deelnemers is groot dus onze ambitie om een groot sportevenement neer te zetten en mensen te verbinden in het samen sporten blijft onverminderd staan”, zegt Hans Steijaert, voorzitter van de Stichting Halve van Helmond. “Ik wil ook graag alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun inzet. De focus ligt nu niet op sporten, maar op de gezondheid en veiligheid van onze maatschappij.”

Informatie voor deelnemers
De inschrijving voor de Halve van Helmond wordt niet gesloten. Deelnemers kunnen hun inschrijvingen laten staan en worden dan automatisch ingeschreven voor de nieuwe datum. Deelnemers die zich reeds hebben ingeschreven en willen afzien van deelname krijgen hun geld terug. De organisatie hoopt natuurlijk dat iedereen op de nieuwe datum aan de start zal verschijnen. 

Wil je je deelname annuleren?
Zodra de nieuwe datum bekend is krijgen alle deelnemers een mail krijgen. Je hebt dan de gelegenheid om af te zien van deelname. Je krijgt dan je geld terug.

Wil je direct annuleren? Dat kan ook, maar let op: omdat het inschrijfsysteem hetzelfde blijft, kun je je dan niet opnieuw inschrijven voor de nieuwe datum.