Eerste editie Lavans Halve van Helmond groot succes

Op zondag 18 juli vond de eerste editie van de Lavans Halve van Helmond plaats. Dit nieuwe hardloop- en wandelevenement trok ruim 850 deelnemers uit binnen- en buitenland. Daarmee heeft de organisatie het evenement direct boven regionaal op de kaart gezet.

Halve marathon officieel wedstrijdparcours
Bij de Lavans Halve van Helmond staat de halve marathon centraal. Het parcours van de halve marathon is een officieel gecertificeerd wedstrijdparcours. Ondanks de hoge temperatuur, geen entertainment en publiek langs de route i.v.m. corona, zijn er toch mooie tijden neergezet. De snelste tijd bij de mannen werd gelopen door Stef Simons in 1:13:00, bij de vrouwen kwam Els Buyl in 1:40:35 als eerste over de finish. Overige uitslagen zijn hier te vinden.

Internationaal deelnemersveld van alle leeftijden
In totaal gingen bijna 600 hardlopers, 151 kinderen en 111 wandelaars enthousiast van start afgelopen weekend. Het deelnemersveld was internationaal met deelnemers uit Nederland, België, Engeland en Polen. Bovendien bleek het écht een evenement voor alle leeftijden; de jongste deelnemer was 5 jaar en de oudste 86 jaar. Allen werden enthousiast aangemoedigd door wethouder Harrie van Dijk. De sporters waren geweldig blij, dat zij weer deel konden nemen aan een loopevenement.

Geweldig trots
´Het bleef tot op het laatst spannend of het evenement door kon gaan´, aldus een trotse Hans Steijaert, voorzitter van de Lavans Halve van Helmond. ´We waren ontzettend blij toen we definitief groen licht kregen. We hebben een prachtige eerste editie neergezet, geweldig om alle deelnemers te zien genieten om met elkaar een sportieve prestatie neer te zetten. Chapeau ook voor de 140 vrijwilligers die hebben meegeholpen en alle sponsoren die het evenement enthousiast gesteund hebben. Eén van onze doelstellingen is om met sport voor verbinding te zorgen, volgens mij zijn we daar met zijn allen heel goed in geslaagd´.

Volgende editie 10 april 2022
De Lavans Halve van Helmond wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband tussen Lopersgroep Brandevoort en de Helmondse Atletiekclub HAC. Dit jaar vond het evenement plaats op Sportpark Molenven, volgend jaar zal het op 10 april 2022 plaatsvinden vanuit Sportpark Brandevoort.